الاثنين، 10 فبراير 2014
10:21 ص

شـــاورما ،، سآهلة وبسيطة






مساء الخيـــر والسعادة


اليوم شاورمــا سهلة وبسيطة وتعتمد على ذوقـكـ في إضافة مكوناتها، كذلكـ هي خفيفة وصحية وممكن تنفع للعشــيي او في زردة

[ليـنا هلبة عليهم الزرادي في ظروف بلادنا هادي]


أولا حنكتبلكـ شن تحتاجي بالعموم باشـ لو مش متوفر في ثلاجتـكـ تاخدي بالكـ.

المرة الجاية انخلــيهملك منفصلات حتى تقدري تطبيعهم ويساعدوكـ في الشوبــينق


اللحـــوم:

كيلو أو أقل ســـتيكـ بقري

الخضروات:
  1. ثوم
  2. بصل آوف كورس
  3. طماطم أخضــر
  4. فلفل حلو
  5. ليم قارص
  6. معدنوس 


التوابــل:
  1. ملح
  2. عــود لحم
  3. كسبر
  4. فلفل أسود
  5. بزار
  6. قرفة
  7. كمون حوت
  8. سماق


البقالة:
  1. زيت زيتون
  2. طحيـــنة
  3. خل


واخيـــرآ خبزة مصــرية أو سورية أو عربية

[حتى في آسم الخبزة مانتفاهموش]


:’(


هادي نظرة عامـــة للمكونات





أوكي ،، عنـــدكـ ثلات مراحــل لتحظير الشاورما

[هادا غير قلتي بسيطة]




أولاً تتبـــيل اللحم

في هذه الخـــطوة حتحتاجي:
  • 4 فص ثوم مهروس
  • 4\1 كوب زيت زيتون
  • 3\1 كوب خل
  • 1ملعقة كبيرة عود لحم
  • 4\1ملعقة صغيرة فلفل أسود
  • 2\1ملعقة صغيرة بزار
  • 1ملعقة صغيرة قرفة
  • 1ملعقة  كبيرة ملح


اخلطــي المكونات مع بعض في صــونية غارقة وقلبيهم كــويس وضيفيلهم اللحم وقلبيه كويس وغلفيــه بالفويل وخليه في الثلاجة قبل ماتفكري في الشــاورما من أساسه، او ممكن حتى قبل بليلة ويــكون افضل.
وهنا تكــمن بساطتها في انكـ اتكوني محظرة كل شيء قبل بـــوقت.


ثانيا تحضيــر الصلصة

الصلصة هادي علامة مميزة للشــاورما ماتتغاضيش عنها ، من غيرها الشاورما مش شاورما بل مجرد سندوتش عادي.
  • حتحتاجي للصلصة المهمة هادي :
  • كوب طحينة
  • 4\3كوب ماء
  • 4\1كوب ليم قاص معصور
  • 2ملعقة كبيرة خل
  • 1ملعقة صغيرة ملح
  • 2\1ملعقة صغيرة كمون حوت




اعصري اللـــيمة طبعاً





خلطي المكونات مع بعض بالمضرب اليدوي لين تمتزج واتحسي اتكونت معاكـ صلصة متماسكة




 لو كانت رزينة شوية ممكن اتزيديها آميـــة
غلفيها وخليها على جـــيهة .

المرحـــلة الثالتة هي التحضير:


خودي بصلة وقرضيها شرائح رقيقة ونقعيها في خل 
قطعي 1 طماطم تقطيــعة رقيقة او افرميها فرم على ذوقكـ
قطعي فلفل حلو قطع طولية

بعد اتــبل عندكـ اللحم كويس جيبي طاوة وخليها تســخن شوية على نار قوية وحطي فيها اللحم بدون خلطــة التتبيل



 قلبيه لين ايجف من السوائل بعدين حطي ماء التتبيل، الحركة هادي اتخـــلي اللحم يتحمر شوية وتعطيه طعم حلو
زيدي طاســـة ماء ونقصي عليه النار شوية وخليه ايطيب


لما قريب اتجف المية قوي النار وخليها تنشف تماما وضيفيلها الطماطم والفلفل الحلو وحركي لين يدبل الفلفل شوية



الطـــماطم هني فرمته فرم .


نسيت ماقلتلكــش في مرحلة رابعة 


وهي

 التقديــم


وتي الـزينة متاعكـ




هادا البصل اللي نقعناه في الخـــل بكري
وهادا الســـماق للي ماتعرفاش وهو موجود عند العطارين ومتاعين التوابل ومعروف



طبعــاً نقيه كويس مش زيني!!

 :-p


افتحي الخبزة لجزئـــين ، أنا هني استعملت خبزة سمراء 
موجودة في محلات العربان_ الســـراج


حطي شـــوية من صلصة الطحينة الواتية



حطي خـــلطة اللحم



شرائح البصل والمعدنوس



شوية سماق على ذوقكـ،،،،

لفي الخـــبزة كويس 


نســـيتـ انصور الجزء هادا لكن انا نقتـــرح قبل التقديم اتسخـــنيها في شواية أو ماكينة توست دقيقتين ثلاتة تتحمص شوية








وصحتين لـــيكم











هل أعجبك الموضوع ؟

1 التعليقات:

  1. وااااو الباين عليها انها حلوة توا انجربها و نصورها ..... لكن السماق ماعنديش نقدر نستغنى عليه ؟

    ردحذف